09-7468555
search
אירוח חלבי
אירוח חלבי
אירוח בשרי
אירוח בשרי
סלטים וירקות
סלטים וירקות
קישים ולזניות
קישים ולזניות
לחמים וכריכים
לחמים וכריכים
קינוחים ומתוקים
קינוחים ומתוקים
דף הבית >> גבינות>> אחסון גבינות באופן מקצועי
אחסון גבינות באופן מקצועי

אחסון גבינות באופן מקצועי

לרבים מהאנשים נראה כי כל הגבינות זהות מבחינת מאפייני ודרישות אחסונן, וניתן להתייחס אליהם כקבוצה אחת. למעשה, כל גבינה הינה ייחודית, ולשיטת האחסון ודרך ההתמודדות עימה ישנה השפעה מכרעת על הטעם ואיכות הגבינה. שמירה על כללי אחסון וטיפול בגבינות המיוחדות ימקסמו את חיי המדף תוך שמירת ושיפור הטעם.

מאפייני הטיפול בגבינה - נקי, קר ומכוסה
כאשר קונים או מקבלים גבינה חדשה, כדאי לבחון את החבילה, ולהקדיש תשומת לב לאריזה ולטמפרטורה הנדרשת. כאשר הגבינה מוגשת וניתנת בעטיפה קרועה או רשלנית וטמפרטורת הפנים היא מעל ל 7 מעלות צלזיוס, סביר להניח כי היא תהיה לא איכותית במקרה הטוב, ואף פגומה במקרה הרע. לאחר הקבלה, יש לאפסן ולאחסן את הגבינה במקרר חלביה או מקרר אחר, באופן המידי ביותר. 

באופן מקצועי, הגבינה חייבת להיות מאופסנת במקרר חלביה אשר מיועד לאחסון גבינות וחופשי ממזונות ארומטיים אחרים. גם במקרר ביתי, ניתן ועדיף לייחד לגבינות מדף מיוחד, בכדי שהגבינה לא תספוג את הניחוחות האחרים הנמצאים. למניעת זיהום צולב של טעמי הגבינות, כדאי גם להשתמש בסכין שונה וקרש חיתוך שונה בכדי לחתוך סוגים שונים של גבינות. 

נהלי תברואה בטיפול בגבינה
הן בתור לקוחות, והן בתור מקצועניים אשר עובדים בעסקי הגבינות, יש להקפיד על נהלי תברואה טובים. חשיבות ההקפדה על כללים אלה נכונה לכל מוצר מזון, אולם חשובה שבעתיים במיוחד עבור גבינות, אשר הינן מזון חי הנותר פעיל מבחינה ביולוגית. הכלל החשוב ביותר הוא הקפדה על שטיפת ידיים במים ובסבון לפני הטיפול בגבינה.  כמו כן, יש לנקות ולחטא את אזור העבודה והכלים, כך שנוזל החיטוי לא יבוא במגע ישיר עם המזון. 

כאשר עובדים עם גבינות, יש לנגב את פני השטח של הגבינה באופן טבעי. גבינות בעלות קליפה וגבינות בעלות שעווה, אפשר לנקות עם תמיסת ניקוי )מלח(  לפני החיתוך. את לוחות החיתוך יש לכסות בניילון נצמד, נייר שעווה או חומר אחר לפני חיתוך גבינות עם עובש. ככלל, הכלים הדרושים לאחסון וטיפול בגבינה הם: רדיד אלומיניום, ניילון נצמד, מגבות נקיות, לוחות חיתוך נקיים ושני סוגים של מיכלי אחסון מפלסטיק: אחד עם חורים (כדי לאפשר זרימת אוויר) ואחד ללא חורים.

סוגי הגבינות וסוגי האחסון
גבינות טריות כוללות גבינות מסקרפונה, מוצרלה טרי, Queso Blanco, ריקוטה, גבינת עזים ופטה.  כמו גם גבינות רכות למחצה כגון מינסטר, צ'דר,  גבינה שוויצרית ועוד. גבינות אלו יש לאחסן ב 1-4 מעלות צלזיוס, ורצוי במקרר חלביה.  אם הגבינה נרכשה במיכל פלסטיק, יש להמשיך לכסות אותה בכדי למנוע ספיגת טעם ממזונות אחרים.  גבינת עזים, לעומת זאת, צריכים להיות עטופה בנייר קלף או נייר כסף, ובמכל פלסטיק סגור היטב. פטה נשמרת בצורה הטובה ביותר כאשר היא מאוחסנת במיכל מלח סגור היטב.  אם במקרה נמצא עובש על גבינה טרייה, יש להחזיר את המוצר או לזרקו לפח.

תיאור המאמר: גבינות מיוחדות חייבות להישמר בתנאי אחסון מיוחדים, הכוללים בין השאר אחסון במקרר חלבייה
גבינות קשות
גבינות קשות

מבחר הגבינות הקשות שתוכל למצוא בגבינות המשק

.


גבינות ישראליות

  • גבינות ישראליות -מחלבת מרקוביץ
  • גבינות ישראליות -גבינת מטר- כמו סנטמור חצי קשה חריפה.
  • גבינות ישראליות -פלג יין
  • גבינות ישראליות -נחל מור
  • גבינות ישראליות -גבינת תאנים
  • גבינות ישראליות -קממבר פסטו
  • גבינות ישראליות -קממבר אגוזי-מלך
  • גבינות ישראליות -קממבר פיטריות
  • גבינות ישראליות -עין כמונים
  • גבינות ישראליות -טל הגליל (גבינה מצופה בעלי דפנה)
  • גבינות ישראליות -תום עזים קשה
  • גבינות ישראליות -ספרדית ביין
  • גבינות ישראליות -קשקוול עזים
  • גבינות ישראליות -הרועה הגלילי
  • גבינות ישראליות -תום עזים בערמונים
  • גבינות ישראליות -קממבר עזים בפיטריות כמהין
  • גבינות ישראליות -קממבר עזים מצופה בפחם
  • גבינות ישראליות -אלטו
  • גבינות ישראליות -גאודה עזים- 9%
  • גבינות ישראליות -גאודה עזים
  • גבינות ישראליות -סמדר גבינות עזים - בפחם
  • גבינות ישראליות -סנט-מור
  • גבינות ישראליות -קממבר עזים
  • גבינות ישראליות -מנצגו

    גבינות אנגליות

    • גבינות אנגליות - צדר מיושנת (וינטאז) 18 חודש
    • גבינות אנגליות - צדר אדומה
    • גבינות אנגליות - צדר לבנה

    גבינות איטלקיות

    • גבינות איטלקיות - פרמזן רזאנו מיושנת -  פרמזן קשה מיושן 18 חודש או 36 חודש
    • גבינות אנגליות - גרנדה פדנו מיושנת - פרמזן קשה מיושן 18 חודש
    • גבינות אנגליות - גרנגוזולה -  גבינה כחולה חצי קשה
    • גבינות אנגליות - פיקורינו רומנו- גבינה קשה חריפה (לגירוד)

    גבינות ספרדיות

    • גבינות ספרדיות-ספרדית ביין - גבינת עזים קשה מצופה ביין אדום (מרלו)
    • גבינות ספרדיות-איבריקו - גבינת כבשים ועזים חצי קשה
    • גבינות ספרדיות-וואלדאון- גבינת עזים כחולה קשה

    גבינות הולנדיות

    • גבינות הולנדיות -גאודה חלב עזים צעירה
    • גבינות הולנדיות -גאודה חלב עזים מיושנת 18 חודש
    • גבינות הולנדיות -גאודה עזים 9% שומן
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר כמון
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר פסטו
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר עגבניות מיובשות (אדומה)
    • גבינות הולנדיות -גורייר הולנדית
    • גבינות הולנדיות -אמנטל הולנדית
    • גבינות הולנדיות -אמנטל מיושנת 18 חודש
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר מיושנת 18 חודש
    • גבינות הולנדיות -גאודה בקר מיושנת 36 חודש
    • גבינות הולנדיות -אולד אמסטרדם -  גבינה מיושנת 36 חודש בעלת ארומה חריפה

    גבינות שוויצריות

    • גבינות שוויצריות-אמנטל שווצרית
    • גבינות שוויצריות-אטיווז חלב מירעה קיץ,מיושנת 24 חודשים בעלת ארומה ניפלאה
    • גבינות שוויצריות-אפנזלר מיושנת 12 חודש
    • גבינות שוויצריות-גורייר רזרב מיושנת 12 חודש

     

    גבינות צרפתיות

    • גבינות צרפתיות-   ברי עזים
    • גבינות צרפתיות -  ברי עזים בשלה (18 חודשים)
    • גבינות צרפתיות-קממברט
    • גבינות צרפתיות-   ברי צרפתי (חלב בקר)
    • גבינות צרפתיות-  ברס בלו
    •  גבינות צרפתיות-סאנט אגור
    • גבינות צרפתיות- פורסט
    • גבינות צרפתיות-חמאה צרפתית
    • גבינות צרפתיות-תום עזים קשה
    • גבינות צרפתיות-רקלט
    • גבינות צרפתיות-נטונט אגור
    • גבינות צרפתיות-בושה עזים
    • גבינות צרפתיות-בושה עזים בפחם
    • גבינות צרפתיות-לוושקרי
    • גבינות צרפתיות- בייבי בל
    • גבינות צרפתיות-   קירי

     ועוד מגוון משתנה...

גבינות חצי קשות
גבינות חצי קשות

 

גבינות קשות | גבינות חצי קשות | גבינות למריחה

מבחר הגבינות החצי קשות שתוכל למצוא בגבינות המשק:

  • גבינות חצי קשות - צפתית חלב בקר
  • גבינות חצי קשות - צפתית עזים מתובלת
  • גבינות חצי קשות - צפתית עזים טיבעית
  • גבינות חצי קשות - גבינת קש 5%
  • גבינות חצי קשות - בולגרית המאירי מצפת- בולגרית מיושנת 12 חודש חלב כבשים
  • גבינות חצי קשות - פטה עזים 5%
  • גבינות חצי קשות - בולגרית מעודנת רכה
  • גבינות חצי קשות - בולגרית מחלבת מכבים
  • גבינות חצי קשות - ברינזה עזים
  • גבינות חצי קשות - ריקוטה עזים
  • גבינות חצי קשות - גבינת צאן כפרית
  • גבינות חצי קשות - גבינה עיראקית
  • גבינות חצי קשות - גבינה גרוזינית
  • גבינות חצי קשות - צפתית קשה 5%
  • גבינות חצי קשות - צפתית קשה מחלבת קדוש

 

ועוד מגוון משתנה...

 

 

 

גבינות למריחה
גבינות למריחה
גבינות קשות | גבינות חצי קשות | גבינות למריחה

מבחר הגבינות למריחה שתוכל למצוא בגבינות המשק:

  • גבינות למריחה - שמנת סלמון מעושן
  • גבינות למריחה - שמנת פסטו
  • גבינות למריחה - שמנת עגבניות מיובשות
  • גבינות למריחה - שמנת עירית
  • גבינות למריחה - גבינת חציל קלוי 5% שומן
  • גבינות למריחה - גבינת ירקות 5%
  • גבינות למריחה - גבינת סלמון מעושן ושמיר 5%
  • גבינות למריחה - בולגרית פסטו ועגבניות מיובשות בשמן זית
  • גבינות למריחה - לאבנה בקר 5%
  • גבינות למריחה - לאבנה עזים\לאבנה פלפל קלוי
  • גבינות למריחה - לאבנה אבו גוש
  • גבינות למריחה - כדורי לאבנה
  • גבינות למריחה - כדורי מוצרלה בייבי באפלו
  • גבינות למריחה - כדורי מוצרלה גדולים
  • גבינות למריחה - גבינת עזים 5%
  • גבינות למריחה - גבינת עזים בפסטו
  • גבינות למריחה - גבינת עזים עם זיתים
  • גבינות למריחה - גבינת עזים עם סלמון
  • גבינות למריחה - טברוג (כנען) לאפיה
  • גבינות למריחה - מסקרפונה
  • גבינות למריחה - חמאה בטעמים
  • גבינות למריחה - חמאת עזים מתובלת
  • גבינות למריחה - חמאה טבעית